Posted by: sylvia a. | юни 4, 2007

Стилът на богините

‘Модата е за хора, които нямат индентичност. Хората, които не подражават на модата имат стил’

Светльо в Кубчето’07 (над пакетче претцели от месарницата на ъгъла) 

Стилът е хлъзгава материя за дефиниране. Стилът е начинът по-който носиш дрехите. Смисълът, който влагаш в тях когато ги избираш, съчетаваш и употребяваш. За него няма формули и правила. Всеки сам си го оформя и носи, което прави помощта (освн поединично и при скъпи стилисти) почти невъзможна. Ако все пак трябва да дам рамка на безбрежната дума стил, то формулата би изглеждала така:  Фигура + Начин на живот + Средства + Лични предпочитания = Стил 

Няма голямо значение дали харесваш чанти от Луиз Вютон и костюми на Армани, ако имаш две деца, за които се грижиш с малко чужда помощ и си седиш в къщи. Дрехите, аксесоарите и обувките които имаш и купуваш трябва да отговарят на начина ти на живот и фигурата. Иначе се получава комедия и трагедия едновремено – трагедия за теб, защото няма да имаш никога нищо подходящо да облечеш и ще си без пукната пара и комедия за околните, защото да тичаш с носна кърпа в ръка след детето си на детската площадка, облечена в прилепнала рокличка на Версаче си е смешна гледка.Стилът трябва да изважда най-доброто от фигурата ти, като винаги оставя индивидуалността да присъства, дори и ако носиш само конфекция. Шалче към костюма, колан към семпла пола или рокля, брошка на ревера – всичко това прави и най-обикновените дрехи да изглеждат твои и стилни. Правила:

  • Бъди реалист за фигурата си

Поинтересувай се какъв тип е твоята фигура. Консултирай се с източници на които вярваш – приятелки, продавачки, интернет и не се страхувай да погледнеш истината в очите. Ако след раждане от тъничка девойка си се превърнала в закръглена дама без добра талия, приеми го без отлагане (без ама след година-две ще отслабна!) и откий най-добрите дрехи за твоя нов тип фигура. Ако успееш след време да си върнеш старите форми толкова по-добре. За тях си имаш готови отговори и решения.

  • Открии цветовете подходящи за теб
  • Придържай се към цветовете и кройките които ти отиват, дори и на мода да е нещо наистина изкушаващо и прекрасно. Ако не ти отива то няма да е прекрасно за теб.
  • Съобразявай покупките с поводите. Обувки на супер висок, тънък ток не са най-практичните обувки, така че повече от един-два чифта май не са ти нужни.
  • Не се изхвърляй в харченето. В западните списания непрекъснато има съвети как да постигнеш даден стил, без да трябва да продаваш душата си на дявола. Ако не можеш да си позволиш Армани, Гучи и Прада има хиляди други начини да изглеждаш зашеметяващо! В главата Пазаруването като терапия ще прочетеш още полезнини.

Тази книга има за цел да ти помогне да намериш контурите и индентичността си, да пресееш морето от цветове и форми на предлагането по магазините и да се чувстваш по-добре като себе си. Ако си уверена и се харесваш ще имаш много по-голям успех в начинанията си, така че понякога това което носиш може наистина да промени живота ти. Следва продължение


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: