Posted by: sylvia a. | януари 14, 2009

Синдромът ‘Искам магазинче за синджирчета’

Устойчивостта на идеята, че от магазин за сребърни синджирчета могат да се правят пари ме озадачава неимоверно. Тези магазинчета, за лицето на София, са като акнето за тинейджър – тъпо-упорити до отчаяние. Всеки 3-4 седмици някъде, из централните улици на София, се отваря ново и всеки 3-4 седмици едно такова затваря. А там където е имало магазинче за синджирчета обикновенно се нанася лелка с гащи, чорапи и грозни сутиени. И след 4-5 месеца, като фалира тя, пак се отваря магазинче за синджирчета.

Имаше едно такова срещу бара, в който ходя на Цар Асен. Една лелка кибичѝ вътре около година, като никога не я видях да стане от стола в ъгъла, освен да затвори в 7. Като се изнесе тя се нанесоха два плешиви манекена, един рехав ред дрехи и жена, която стоеше скрита зад манекените, така че само предполагам, че я имаше. И тя не ставаше от стола. После, о! неочакваност, отвориха магазин за синджирчета И сутиени едновременно. Е, това вече наистина беше Новаторско И Различно. Това беше преди 5 месеца.., чакам да го видя празно всеки момент.

Същото е и на Солунска. Имаше една закусвалня до Бобо Зандер, която фалира преди месец. Вчера, докато чаках в задръстването видях вътре една лелка, която подреждаше синджирчета. Започвам да си мисля, че количеството синджирчета и сутиени в София е едно и също, просто лелките си го препродават една на друга като фалират или отварят.

Представям си как им изглеждат бизнес плановете (знам, извратено е дори да си представям, че те подготвят нещо подобно преди да си отворят магазинчето за синджирчета, но не мога да се стърпя), та представям си в главата: „Предимства пред конкурентите”, как старателно и с изплезено езиче нанасят:”… аз ще продавам по-сребърни синджирчета от Цецка в бели, а не кафяви шкафове.” Е, това – съгласете се, направо трябва да изтрепе рибата.

П.С. Гореспоменатият магазин за синджирчета И сутиени наистина се изнесе около 10 дена след като написах този пост.

No comment.

Advertisements

Responses

 1. Айде сега капризи,като акне били .Всяка столица си е заслужила магазините,улиците и кмета.То не може всяка улица да е като Витошка с безумни наеми,цени и магазини само за пришълци(защото „местните“ знаят откъде да си купят същите неща на доста по-ниски цени).И в търговска площ 2 на 3 не може да се отвори магазин за бяла техника или хипермаркет.

 2. Горките … А периода на откриване-закриване ще стане по кратък, все пак идва криза 🙂

 3. Да бе,вчера и аз го видях това магазинче на „Солунска“. Отивах да прибирам дъщеря ми от училище, бях гладна и реших да си купя нещо от Forneti що да видя – бижутерия?! Останах си гладна, защото из района няма нищо свястно, освен едно „нагъзинче“ на отсрещния ъгъл с незнайно защо завишени цени и незнайно защо беше затворено към 6 вечерта. Аз лично недоумявам за магазините в София и собено за едни измислени, много скъпи-тук-марки, чиито собственици изглежда не се сещат, че има хора, които пътуват из Европа и знаят за какво точно става въпрос. И изобщо ми писна да ме правят на балама да дам примерно 120 лева за чанта в Бенетон.

 4. @ ginger На Кърниградска и Цар Асен има едно ново магазинче за вкусни сандвичи и други нещица – казва се Taste it! Много е готино.
  Иначе не всички марки ‘не са от тук и са за малко’.. Манго се справят добре – винаги си харесвам нещо от там и намаленията им са истински. А съм фен и на Ноа Ноа. Започват да се появяват…

 5. стига пък ти, бре!
  толкова е яко да влезеш в магазин за синджирчета! да се зариеш в купищата синджирчета, едните бели, другите жълти, да вдишаш с пълни гърди духът на синджирчето – красота! а възможността да си купиш грозен и долнокачествен сутиен в същото това време – просто ме докарва до екстаз!

  хвала на такъви хора, дето отварят магазинчета за синджирчета!

 6. очаквайте единствено в София:

  магазин за сребърни плетени сутиени от синджирчета 🙂

 7. ама сутиените да са грозни и синджирчетат да оставят синьо по кожата. иначе не влазам!

 8. Мноо сте готини. Убихте ме със синджирче 😉
  Обадете се!

 9. Где то я это уже видел

 10. Хора, моля ви, недейте така! Тези така наречени грозни сутиени може да са единственото препитание на т. нар. лелки. Какво си мислите – не всеки може да си позволи негрозен сутиен за 30 лева от лъскав магазин, който не се мести. И не е никак срамно, нито смешно това, защо се подигравате на жените! Всеки намира как да си изкара хляба според възможностите и това, което е учил. Няма срамна работа, дали ще са синджирчета или сутиени, които според мен с нищо не са по-лоши от бутиковите – толкова грозни сутиени съм виждала за 50 лева!
  Както и не е забавен нечий фалит! Това значи глад, а вие го обръщате на смехория.

 11. Таня, качеството на сутиените, както и цената им няма толкова голямо отношение към проблема, който засягам. Показвам луната, а ти се заглеждаш в пръстчето.

  Истината е, че за невежеството и мърлящината няма извинение. Да повтаряш грешките на другите е глупост от висшия пилотаж. Ако наистина искаш да имаш нещо свое, вложи сърцето си в него – мисли го, твори го докато то стане уникално и прекрасно. Не се натиквай в саморъчно направени, грозни кафези.

  Освен това не можеш да ме убедиш, че се става предприемач от бедност. Всяко начинание изисква капиталовложение, нали?

  И последното, но най-важно: статията няма за цел да се присмива на фалитите и нещастието. Има за цел да покаже на тези жени, че да губят пари по този начин е безсмислено! Някой трябва да им го каже. Ако познаваш такива непременно им кажи какво мисля.

 12. Так зачитался, что пропустил любимую передачу)

 13. Подскаите, где купить новый iPhone? Никак не могу найти в Москве…

 14. може и да не ти се вярва, но от „магазини за синджирчета“ наистина може да се правят пари. е, не милиони, но достатъчно, за да се води един напълно нормален живот. моето семейство живее точно с пари, спечелени от магазини именно за синджирчета.

 15. Где-то я это уже видел… А если по теме то спасибо.

 16. Неплохо

 17. как говориться, Без пользы жить – безвременная смерть.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Категории

%d bloggers like this: