Публикувано от: sylvia a. | август 1, 2010

Лепене на плочки а ла Веселин Маринов

Из случайно зачетен разговор във Фейсбук*:

18:14 Л.С. – Сигурно В. Маринов е качествен човек и има ценности, но голяма изцепка направи с тая полицейска песен. Sorry…

18. 22. Л.Г. – Какви качества и ценности има тоя мазник бе? Той е готов и трафопоста до блока ми да възпее, ако съм на власт и имам пари. Не виждате ли , че всичките му песни са слагачески – политическо -фирмаджииски.

Малко по-късно: К. С. – „Щом тъма над блока ни се спусне
Съм спокоен, и рахат намирам,
Няма да е тъмно, хладно, пусто,
Трафопостът електрифицира!“

Поздрав за Л.Г.

След бурни ръкопляскания и възторжени подвиквания ‘К. С. поета на републиката!’ К. С. два следното пояснение:

– Eeee, надейте така, че се обиждам! Нито пеенето му е пеене на тоя, нито текстовете му са поезия. Това, дето го снесох да се посмеем, не е поезия, а лепене на плочки за баня.
Иначе ако се накани някой да му направи пародия на Веско, аз …ще даря текстове толкова, колкото трябва. За каузата, дето се вика! Такива неща се съчиняват за секунди.

*Правата са на групата “ Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее“

Ето и поздрав за всички четящи.


Responses

  1. Абе може да пее, нали консерваторията е завършил. Друг е въпросът, че с тази селска физиономия едва ли става за фронтмен на рок група 🙂 (макар че уж е бил вокал на импулс)

  2. Я, вярно е бил фронтмен на Импулс…Не че те са нещо върховно де – заслужавали са се взаимно, мен ако питаш.

  3. Когато беше в Импулс Илия Кънчев – Хиената го беше обработил
    Но го издържа точно 2 години

  4. Беше не само фронтмен на тази група, но и свиреше ритъм-китарата. Пееше по друг начин, но пееше неправилно, в гърло, което му прецака пътя нататък. Помня добре групата с него, макар че бях дете. Когато той напусна, целият албум „Импулс-1“ беше вече готов, после са го презаписали с Пламен Дойчев на вокалите, там Наско изобщо не пее. Знам неща „от кухнята“, тъй, като съм близък с някои от тогавашните участници в състава. Много умишлено и злонамерено се интерпретираха някои неща от уж запознати журналисти, истината за „Импулс“ бе неведома за редовите фенове. Тиражираха се куп лъжи и в един момент не знаехме кое е истина и кое не е истина. А за да се знае истината, човек трябва да е бил малко или много в групата. По времето на Веско не излизаха на плейбек. Това трябва да е било по-късно, ако изобщо е вярно, но едва ли е и лъжа. „Импулс“ бяха по едно време група, която показваше много, но орязаните текстове осакатяваха хубавите парчета – явно е имало здрава цензура. За съжаление, забранените им неща и до днес са неизвестни на публиката. Да, тази група звучеше хеви още с Чавдар Панев – Бог да го прости. Да, тази група можеше да даде много повече, ако не им се пречеше, но – нито биографията им, нито „380 Волта“, нито „Желязна тояга“ достигнаха до публиката. Илия си отиде без време от този свят – но какъвто и да е бил той – добър или лош, той имаше своите качества на лидер и създаде немалко. Да, Илия е поставял на мястото не само Веско. А и останалите, които е трябвало. Тъжното е, че той не успя да се завърне на сцената отново. А що се отнася до Веско – жалко, че падна толкова ниско. Животът предлага и възходи, и падения. А дали не можем да си извадим своите изводи кое е редното и кое не е редното?
    Веселин Маринов не беше този, който бе нужен в „Импулс“ след време, тази група си проправяше път трудно напред и най-добрите вокалисти бяха Атанас Георгиев (по съвместителство и басист) и солокитаристът Жоро Енчев… Впрочем, какво става с Максим Христов? Какво става и със възродения „Импулс“?


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d блогъра харесват това: